Adatvédelmi szabályzat

Az Albion Languages néven működő Albion Languages Fordítóiroda Kft. (a továbbiakban „Albion Languages” vagy „mi”) elkötelezett az Ön személyes adatainak védelme és tiszteletben tartása mellett.

A jelen szabályzat képezi az alapját annak, hogyan dolgozzuk fel az Öntől begyűjtött vagy Ön által nekünk átadott személyes adatokat. Kérjük, olvassa el az alábbiakat, hogy megértse, milyen elvek alapján és milyen módszerekkel kezeljük az Ön személyes adatait. Ez az adatvédelmi szabályzat weboldalunk és szolgáltatásaink minden felhasználójára érvényes, beleértve megrendelőinket és fordítóinkat.

Az EU 2018-as általános adatvédelmi rendelete (a GDPR) értelmében az adatkezelő az Albion Languages Fordítóiroda Kft., 1111 Budapest, Bartók Béla út 28., Magyarország, valamint ha az Albion Languagest Ön olyan szöveg fordításával bízta meg, amely személyes adatokat tartalmaz, az Albion Languages a GDPR értelmében adatfeldolgozó is. Az Albion Languages betartja a GDPR előírásait, és ezt a magyar adatvédelmi felügyelő hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felügyelete alatt teszi.

 

Az Öntől általunk gyűjtött információ

Önről a következő információkat gyűjthetjük be és dolgozhatjuk fel:

  • Azokat az információkat, amelyeket Ön ad meg nekünk a www.albionlanguages.com weboldalunkon vagy más egyéb, általunk működtetett weboldalon (a továbbiakban együttesen: „oldalunk”) kitöltött űrlapokon keresztül. Ideértendő az az információ is, amelyet akkor ad meg, amikor oldalunkon regisztrál, feliratkozik a szolgáltatásainkra, anyagokat tölt fel vagy további szolgáltatásokat kér. Akkor is kérhetünk Öntől információt, ha oldalunkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatos problémát jelent be.
  • Ha Ön üzleti céllal kapcsolatban ad meg nekünk adatokat – például árajánlatkérés során, telefonos vagy e-mailes érdeklődés során vagy az oldalunkon megadott megrendelésen keresztül –, akkor tájékoztatjuk Önt arról, hogy az adatkezelés jogalapja a szerződéses kapcsolat; ahhoz, hogy az Albion Languageszel üzleti tranzakciót vagy kapcsolatot tudjon létesíteni, szükséges, hogy tároljuk személyes adatait. A személyes adatokkal kitölthető űrlapjainkon a megfelelő helyeken egyértelmű tájékoztatást nyújtunk arról, mi az adatok megőrzésének jogalapja, az adatok megőrzési időszaka és az Ön GDPR-on alapuló jogai; valamint azt is leírjuk, hogyan léphet velünk kapcsolatba, ha a jogaival élni akar.
  • Ahol feliratkozik a levelezőlistánkra, a személyes adatokkal kitölthető űrlapokon egyértelműen megkérdezzük, beleegyezik-e abba, hogy személyes adatait a megadott célokból tároljuk annak megfelelően, ahogy azt a tárolás jogalapja megengedi, az adatok megőrzési időszaka és az Ön GDPR-on alapuló jogai szerint, valamint azt is leírjuk, hogyan léphet velünk kapcsolatba, ha a jogaival élni akar.

 

Megkérhetjük arra is, hogy töltsön ki olyan űrlapokat, melyek adatait kutatási célokra használjuk fel – ezekről szabadon eldöntheti, kitölti-e őket vagy sem.

  • Az oldalunkon keresztül végrehajtott tranzakciók részleteit és a megrendelések adatait.
  • Olyan adatokat, melyek kapcsolatosak azzal, Ön hogyan használta az oldalunkat, például az oldal forgalmi adatai, helyadatok, weblogok és egyéb kommunikációs adatok – ezek lehetnek a saját számlázásunkhoz szükséges vagy egyéb adatok is –, valamint az Ön által felhasznált erőforrásokra vonatkozó adatok.

 

IP-címek és sütik (cookies)

Gyűjthetünk adatokat az Ön számítógépével kapcsolatban – ide tartozik az IP-címe, az operációs rendszerének és a böngészőjének típusa, ha ezek elérhető adatok. Ezt rendszeradminisztráció céljából tesszük, valamint azért, hogy szerviz- és szoftverszolgáltatóinknak összesített adatokat tudjunk szolgáltatni. Mindez statisztikai adat, a felhasználóink böngészési szokásait méri fel, nem tartalmaz személyek azonosítására alkalmas adatot.

Ugyanezen okból gyűjthetünk adatokat általános internethasználati szokásairól – ezt egy sütifájllal (cookie) tesszük, amely a számítógépén tárolódik. A sütik információkat tárolnak az Ön számítógépének merevlemezén. Abban segítenek, hogy jobbá tegyük oldalainkat, és személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani. Segítségükkel a következőket tudjuk elérni:

  • Meg tudjuk becsülni, hányan látogatják az oldalt, és hogyan használják azt.
  • Tárolni tudjuk az Ön beállításait az oldallal kapcsolatban, tehát segítenek az Ön igényeinek és érdeklődésének megfelelően megjeleníteni az oldalt.
  • Gyorsabbá tehetjük az oldalunkon való böngészést.
  • Felismerhetjük Önt, ha később újra az oldalunkra látogat.
  • Célzott hirdetéseket és személyre szabott tartalmakat tudunk megjeleníteni.

 

Ha vissza akarja utasítani a sütiket, beállíthatja a böngészőjének azt a funkcióját, amely letiltja a sütik használatát. Azonban ha ezt teszi, lehetséges, hogy az oldal egyes részeihez nem tud majd hozzáférni. Ha nem úgy állította be böngészőjét, hogy az tiltsa a sütik használatát, a rendszerünk sütiket fog elhelyezni, amikor bejelentkezik az oldalunkra.

 

Hol tároljuk személyes adatait?

Az Öntől gyűjtött adatokat az Albion Languages magyarországi szerverein tároljuk, vagy bérelt, biztonságos szervereken, melyek az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül találhatók, továbbá biztonsági mentésre szolgáló eszközökön, melyek szintén Magyarországon vannak. Miközben az Ön megbízását teljesítjük, előfordulhat, hogy a megbízás megfelelő teljesítése érdekében adatait az Albion Languages más, az EGT-n kívüli munkavállalóinak is továbbítjuk.

Ha a fordítandó szöveg személyes adatot tartalmaz, a GDPR értelmében az Albion Languages az adatfeldolgozó. Az Albion Languages a beérkező fordítandó szövegeket kategóriákba rendezi személyes adatok alapján, és megjelöli azokat, melyek személyes adatokat tartalmaznak. Az ilyen szövegeket a megfelelő korlátozások szerint kezeljük, például nem küldjük az Európai Gazdasági Térségen kívülre, valamint nem továbbítjuk az Albion Languages rendszerén kívülre.

Az olyan fordítandó szövegeket, melyek nem tartalmaznak személyes adatokat, viszont feldolgozhatják olyan fordítók, akik az EGT-n kívülről dolgoznak nekünk vagy egyik beszállítónknak. Ezek a munkatársak vagy más fordítók többek között a rendelések teljesítésében, a kifizetések feldolgozásában és támogatási szolgáltatások nyújtásában is részt vehetnek. Azzal, hogy átadja nekünk fordításra a kért szöveget, beleegyezik abba, hogy azt ilyen módon továbbítsuk, tároljuk és feldolgozzuk. Minden szükséges és észszerű lépést megteszünk annak érdekében, hogy adatait helyesen, biztonságosan, valamint ebben az adatvédelmi szabályzatban és a GDPR-ban foglaltaknak megfelelően kezeljük.

Minden információt, amit átad nekünk, biztonságos szervereinken tárolunk. Minden fizetési tranzakciót SSL-technológiával titkosított csatornákon keresztül végzünk. Ahol megadtunk Önnek (vagy ahol Ön választott) egy jelszót, amely lehetővé teszi Önnek a hozzáférést weboldalunk bizonyos részeire, az Ön felelőssége, hogy a jelszó biztonságban maradjon. Kérjük, ne ossza meg a jelszót senkivel.

Sajnos az internetes adattovábbítás nem teljesen biztonságos. Habár mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megvédjük személyes adatait, nem tudjuk garantálni, hogy az adatok, melyeket oldalunkon keresztül küld nekünk, küldés közben biztonságban vannak; a küldés kockázatát a küldő viseli. Amikor megkaptuk Öntől az információkat, szigorú eljárásokat és biztonsági intézkedéseket foganatosítunk az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében.

 

Milyen hosszan tároljuk személyes adatait, és milyen jogalappal?

Az Albion Languages csak annyi ideig tárolja adatait, ameddig ahhoz szükséges, hogy teljesítsük az Ön megrendelését és kezeljük üzleti kapcsolatunkat, valamint betartsunk minden vonatkozó adózási és biztosítási követelményt. A konkrét tárolási időszakok a következők:

a) Aki potenciális munkavállalóként jelentkezik az Albion Languageshez, annak jelentkezésével együtt online vagy offline leadott adatait a megpályázott pozíció elérhetősége alatt és utána még három évig tároljuk, arra az esetre, ha új, a jelentkezőhöz illő munkalehetőség adódik. Adatait a szerződéses kötelezettségek alapján tároljuk, ugyanis ez az első lépés az Albion Languageszel kötött munkaszerződés felé.

b) Az ügyfelek és potenciális ügyfelek adatait, melyeket online kapcsolatfelvételi űrlapokon keresztül, illetve telefonos és e-mailes kommunikáció során adnak meg, az Albion Languages addig tárolja, amíg Ön aktív ügyfele vagy potenciális ügyfele a cégnek, valamint ennek lejárata után még hét évig. Adatait a szerződéses kötelezettségek alapján tároljuk, ugyanis ezekre az információkra szükség van a megrendelt szolgáltatást teljesítéséhez, valamint a könyveléshez, az adózáshoz és a biztosításhoz.

c) A nyelvi szolgáltatók, a beszállítók és a jelentkező nyelvi szolgáltatók online űrlapon vagy e-mailen keresztül megadott személyes adatait addig tároljuk, amíg Ön az Albion Languageszel dolgozik, valamint még hét évig, a könyveléshez, az adózáshoz és a biztosításhoz kapcsolódóan. Adatait a jogos érdek elve alapján tároljuk, mivel így adatai alapján eredeti regisztrációja után bármikor megkereshetjük Önt, hogy a profiljához illő munkával bízzuk meg mint szabadúszót.

d) A levelezőlistára feliratkozók online feliratkozó űrlapon keresztül beküldött adatait legfeljebb öt évig tároljuk, és a tárolás jogalapja a beleegyezés, melyet a feliratkozás során egyértelműen feltett kérdésre való válaszadással jelez.

e) Az Albion Languages részére fordításra vagy egyéb szolgáltatás elvégzésének elősegítésére küldött anyagokat feldolgozzuk, és azalatt az időszak alatt tároljuk, amíg Ön az Albion Languages aktív ügyfele, valamint utána 10 éven keresztül, a könyveléshez, az adózáshoz és a biztosításhoz kapcsolódóan. Az adatokat a szerződéses kötelezettség alapján tároljuk, mivel az Albion Languages nem tudja biztosítani szolgáltatásait anélkül, hogy ezen adatokat feldolgoznánk és tárolnánk.

 

Az adatok felhasználása

Az alábbiak szerint használjuk fel az Önről tárolt adatokat:

  • annak biztosítása érdekében, hogy a weboldalunkon megjelenő tartalom az Ön és a számítógépe számára leghatékonyabb módon kerüljön bemutatásra;
  • annak érdekében, hogy Önnek információt, termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtsunk – vagy olyanokat, amelyeket Ön tőlünk igényel, vagy olyanokat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy Önt érdekelhetik, amennyiben Ön hozzájárult ahhoz, hogy ilyen céllal megkeressük;
  • bármely, Ön és köztünk létrejövő szerződésből eredő kötelezettségeink teljesítése érdekében;
  • annak érdekében, hogy lehetővé tegyük részvételét szolgáltatásaink interaktív funkcióiban, amennyiben Ön így dönt;
  • hogy szolgáltatásaink változásairól értesítsük.
  • Nem adjuk át adatait harmadik feleknek marketingcéllal való felhasználásra.

 

Amennyiben Ön már korábban is az ügyfelünk volt, kizárólag elektronikus úton (e-mail vagy SMS) vagy, amennyiben beleegyezését adta, telefonon kapcsolatba léphetünk Önnel olyan áruk és szolgáltatások kapcsán, melyek egy korábbi, Ön felé történő értékesítés tárgyához hasonlatosak.

Ha nem akarja, hogy adatait erre a célra használjuk, jelölje be az erre vonatkozó jelölőnégyzet(ek)et azokon az űrlapokon, melyeken megadja nekünk adatait.

Azonosításra alkalmas személyes adatokat nem adunk meg szerviz- és szoftverszolgáltatóinknak vagy partnereinknek, a felhasználóinkról szóló összesített, anonim adatokat viszont igen.

 

Az Ön adatainak továbbítása

  • Személyes adatait átadhatjuk leányvállalatainknak.
  • Személyes adatait átadhatjuk olyan harmadik feleknek, akik segítenek nekünk szolgáltatásaink biztosításában és marketingüzeneteink elküldésében; az Albion Languages a GDPR-nak megfelelően jár el annak érdekében, hogy ezek a harmadik felek biztonságosan és bizalmasan kezeljék személyes adatait.
  • Ha üzletrészt vagy egyéb eszközöket adunk el vagy vásárolunk, amely esetben továbbíthatjuk a személyes adatait az üzletrész vagy eszköz eladója vagy vásárlója számára.
  • Ha az Albion Languages Fordítóiroda Kft.-t vagy lényegében annak összes eszközét harmadik fél megvásárolja, amely esetben az ügyfelekről és fordítókról tárolt személyes adatok részei lesznek az átadott eszközöknek.
  • Ha kötelességünk kiadni vagy megosztani a személyes adatait törvényi kötelezettség miatt, vagy a felhasználási feltételeink vagy egyéb megállapodások betartása és alkalmazása miatt; vagy az Albion Languages Fordítóiroda Kft. vagy ügyfeleink, fordítóink és mások jogainak, tulajdonának vagy biztonságának védelme miatt. Ebbe beletartozik az is, hogy információt cserélünk más vállalatokkal és szervezetekkel a csalás elleni védelem és a hitelezési kockázatok csökkentése érdekében.

 

Az Ön jogai

A GDPR értelmében joga van megtudni, milyen személyes adatokat tárolunk Önről, hogyan tároljuk azt, valamint joga van kérni hozzáférést, helyesbítést, törlést, a feldolgozás korlátozását, tiltakozni az adatkezelés ellen, hordozható formában hozzájutni az adatokhoz, és döntést hozni az automatikus feldolgozással, profilkészítéssel és döntéshozatallal kapcsolatban.

Mindig tájékoztatjuk (az adatok gyűjtése előtt), ha ilyen célokra akarjuk használni adatait. A feldolgozás megakadályozására való jogát gyakorolhatja azáltal, hogy az adatkérő űrlapokon azt jelzi a megfelelő helyen, illetve felveheti velünk a kapcsolatot ezirányú kérésével a 1111 Budapest, Bartók Béla út 28. szám alatt. Minden hasonló kérésre a GDPR-nak megfelelően egy munkanapon belül válaszolunk.

Oldalunk időről időre tartalmazhat harmadik felek oldalaira vezető vagy azokról származó hivatkozásokat. Amennyiben követi ezeket a hivatkozásokat, ne feledje, hogy ezek a weboldalak saját adatkezelési szabályzatokkal rendelkeznek, és mi nem vállalunk felelősséget vagy kötelezettséget ezekért a szabályzatokért. Kérjük, ellenőrizze az adott adatkezelési szabályzatot, mielőtt ezeken az oldalakon személyes adatot adna meg.

 

Az adatokhoz való hozzáférés

A GDPR szerint Önnek joga van hozzá, hogy az Önről tárolt adatokhoz hozzáférjen, azok módosítását kérje, töröltesse stb. Jogait a GDPR értelmében gyakorolhatja, ingyenesen, a kéréstől számított 24 órán (1 munkanapon) belüli teljesítéssel.

 

Változások az adatvédelmi szabályzatunkban

Adatvédelmi szabályzatunk jövőbeli változtatásait ezen az oldalon fogjuk megjeleníteni, és szükség esetén e-mailben is elküldjük ügyfeleinknek, szolgáltatóinknak.

 

További dokumentumok a GDPR-ral kapcsolatban

Ha többet akar megtudni az Albion Languages adatvédelmi szabályairól, dokumentációjáról és a megfelelő törvények, például a GDPR betartásáról, kattintson ide: www.albionlangauges.com/gdpr.

 

Kapcsolattartás

Ha ezzel az adatvédelmi szabályzattal kapcsolatban kérdése, megjegyzése vagy kérése van, azt köszönettel fogadjuk a 1111 Budapest, Bartók Béla út 28. vagy az info@albionlanguages.com címen.

Referenciák

Akik megbíznak bennünk


Esettanulmányok »